Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 23 octombrie 2023

        

 

Universitatea Ovidius din Constanța: Facultatea de Arte și artistul Mihai Mălaimare lansează proiectul cultural „Parada stradală”

 

 

Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius din Constanța, alături de artistul Mihai Mălaimare, lansează proiectul „Parada stradală”, a cărui pregătire şi organizare se realizează la Constanţa.

Evenimentul de lansare se va desfășura în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc luni, 23 octombrie 2023, de la ora 14:00, la Sala Studio a Facultății de Arte (Bulevardul Mamaia, nr. 124) și se adresează tuturor actorilor și spectatorilor pasionați de cultură.

„În principiu, elementele forte ale paradei stradale, așa cum o gândesc și o voi realiza eu în cadrul acestui proiect sunt următoarele: imagini mari, costume supradimensionate, instalație de dimensiuni apreciabile, sistem de sunet, amplificare și generare de curent alternativ și posibile marionete uriașe. Actorii vor deveni beneficiari ai unor mijloace de expresie precum: dansul, cataligele, instrumentele de suflat, cantoul, tehnica rostirii amplificate (lavalieră sau microfon), mânuirea de marionete cu fir sau marionete uriașe, jonglerie etc. « Parada stradală »este, practic, o continuare a Proiectului « Moștenirea », în contextul căruia, anul trecut, a fost experimentată tema « Statuii vivante ». Este o extraordinară temă de pedagogie teatrală, una care pune actorul în situații dintre cele mai neașteptate și îl solicită la maximum, atât în ceea ce privește abilitățile sale ludice, cât și în cele care țin de asumarea unor mijloace de expresie specifice”, a precizat artistul Mihai Mălaimare.

Proiectul „Parada stradală” reprezintă o întoarcere la mecanismele fundamentale ale teatrului antic, folosind tehnicile actoricești specifice comediei și menținând motivațiile sale esențiale. Prin această perspectivă ancorată în tradiție se conturează o prezență teatrală capabilă să reziste probelor timpului și să transmită mesaje sociale, asemenea unei tribune.

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu