Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 13 decembrie 2023

        

 

Universitatea Ovidius din Constanța: Inițiativă locală pentru implementarea măsurilor de adaptare la schimbări climatice

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează joi, 14 decembrie 2023, evenimentul de lansare a primei inițiative locale pentru implementarea măsurilor de adaptare la schimbări climatice, organizată în cadrul proiectului DTEClimate - Act4D-Eutrophication.

Evenimentul va avea locde la ora 10:00, în Sala Umberto Eco din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

Inițiativa face parte din planul de activități ale proiectului DTEClimate - Act4D-Eutrophication, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Apel: PNRR-III-C9-2022 – I5. Înființarea și operaționalizarea Centrelor de Competență), ce are ca scop constituirea și funcționalizarea Centrului Național de Competență pentru Adaptarea la Schimbări Climatice.

„În mod concret, în cadrul Proiectului Act4D-Eutrophication, coordonat de Universitatea Ovidius din Constanța, se vor dezvolta procedurile pentru identificarea de probleme, analiza fundamentului științific, colaborarea cu autoritățile locale și comunitățile socio-economice, în vederea conceperii soluțiilor inovative de adaptare la schimbările climatice și implementarea de măsuri care să conducă la consolidarea rezilienței comunităților la aceste fenomene. În perioada 2024-2025 activitățile se vor concentra pe Lacul Siutghiol, iar ulterior procedurile vor fi replicate și extinse pentru zona costieră a Mării Negre și lacurile de apă dulce din întreaga țară”, precizează prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, directorul proiectului.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Consiliului Județean Constanța, Primăriei Municipiului Constanța, Primăriei Orașului Năvodari, Primăriei Orașului Ovidiu și Primăriei Comunei Lumina. Alături de aceștia se vor afla și partenerii UOC din cadrul proiectului Act4D-Eutrophication: Universitatea Politehnica din București (UPB), Agenția Spațială Română (ROSA), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”din Iaşi (USV Iași), Eau de Web SRLși Europlastic SRL.

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

 

Info UOC - Meniu