Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 18 decembrie 2023

        

 

 

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat proiectul NAUTIC@OVIDIUS WATER (NOW)

 

         Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a încheiat proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0025 - Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța - NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW).

         Activităţile din cadrul proiectului s-au desfăşurat în perioada aprilie - decembrie 2023, iar obiectivul general a vizat îmbunătățirea nivelului capacității fizice a studenților prin practicarea de sporturi nautice și activități sportive și de recreere, în vederea prevenirii și reducerii inactivității fizice și a obiceiurilor sedentare.

         „În cadrul proiectului NOW studenții de la cele 16 facultăți ale Universității Ovidius din Constanța au desfășurat, în perioada octombrie – noiembrie 2023, opt serii de activități în care au practicat sporturi de apă, precum: plimbări cu caiacul, paddle board, canoe, windsurfing, plimbări cu hidrobicicleta, stand-up paddle, exerciții pe Yoga Dock Aqua Marina, în baza sportivă a Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS). De asemenea, în cadrul proiectului au fost aplicate o serie de chestionare din care reiese faptul că studenții UOC sunt interesați de practicarea sporturilor nautice în timpul orelor de educație fizică și sport”, a precizat conf. univ. dr. Florin Cazan, directorul proiectului.

         Starea de sănătate fizică a studenților a fost monitorizată și evaluată în cadrul proiectului cu ajutorul unui analizor profesional de compoziție corporală Tanita, achiziționat în cadrul proiectului ACTIV-DIGI-SAN@UOC, desfășurat de FEFS în anul 2021. Totodată, în cadrul activităților au fost utilizate biciclete eliptice și aparate de vâslit achiziționate din proiectul MIȘCARE-JOC-APĂ@UOC derulat de facultate în anul 2022. 

         Proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0025 - Centrul de practică, recreere și SPORTURI NAUTICE al studenților din cadrul Universității Ovidius din Constanța - NAUTIC@ OVIDIUS WATER (NOW) are o valoare totală de 259.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

 

Info UOC - Meniu