Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 11 martie 2024

        

O studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța s-a calificat în etapa finală a Concursului internațional de oratorie în limba franceză

 

Andreea-Catrinel Barbu, studentă în anul II de studii la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a fost selectată să participe la cea de-a VII-a ediție a Concursului internațional de oratorie în limba franceză, organizat de Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

„Studenta noastră, îndrumată de asist. univ. dr. Anamaria Ioniță de la Facultatea de Litere, Departamentul de Limbi Moderne pentru Facultățile Nefilologice, alături de alte două studente, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și de la Universitatea Națională de Arhitectură și Construcții din Armenia, vor reprezenta regiunea AUF - Europa Centrală și Orientală în cadrul competiției. Rezultatul obținut este unul cu atât mai important, cu cât, doar 14 studenți din afara Franței au fost selectați de AUFpentru a concura în etapele finale alături de reprezentanții Universităţii Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Evenimentul va fi transmis în cadrul emisiunii Rendez-vous de l’éloquence, permițând, astfel, împărtășirea practicilor oratorice în limba franceză cu elevii de liceu și publicul larg”, precizează conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere din cadrul UOC.

Semifinala competiției se va desfășura în data de 3 aprilie 2024, iar marea finală va avea loc la Panteon, în data de 24 aprilie 2024.

Concursul internațional de oratorie este organizat anual și se adresează studenților Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne, indiferent de specializare, precum și tuturor studenților vorbitori de limbă franceză din universitățile membre AUF din întreaga lume. Competiția le oferă studenților posibilitatea de a-și pune în valoare abilitățile de comunicare, de a se afirma în arta retoricii, de a convinge și de a capta publicul prin forța discursurilor lor în limba franceză.  

 

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

 

 

Info UOC - Meniu