Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 12 martie 2024

         

Cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, la Universitatea Ovdius din Constanța

 

Facultatea de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează luni, 25 martie 2024, cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”.

Competiția se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, de la liceele din județele Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Tulcea și Vrancea și este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.  

            „Tema ediției din acest an, « Un vot pentru moderație », este propusă în contextul desfășurării, în 2024, a patru tipuri de alegeri – europene, locale, parlamentare și prezidențiale, iar conștientizarea importanței participării la vot este tot mai scăzută. De aceea, îi provocăm pe pe elevi ca în discursul lor să prezinte argumente care să motiveze oamenii să participe la procesele electorale și să demonstreze de ce este important să nu cădem victime discursului radical și populist. Cum instigarea la ură și fanatismul nu au oferit nicicând soluții la problemele sociale și economice, ci doar au creat mai multă instabilitate, evenimentul își propune să evidențeze necesitatea toleranței, prudenței și a lucidității în societate și politică. Prin acest demers, facultatea noastră dorește să promoveze importanța implicării în alegeri și menținerea moderației în politică, toate acestea având drept scop consolidarea și protejarea democrației”, precizează conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul FISP.

La finalul competiției, câștigătorii, participanții și profesorii coordonatori vor fi premiați printr-un grant oferit de Fundația „Nouă de pasă”.     

            Înscrierile se pot face până pe data de 15 martie 2024, prin completarea formularului:  https://docs.google.com/forms/d/149YznAos-W_gfiXds30wVoPp07Fj61vBVOvB48oYexc/edit.

Detalii despre regulamentul competiției sunt disponibile accesând link-ul: https://isp.univ-ovidius.ro/images/2023-2024/anunturi/anunt%20concurs%20de%20discursuri%202024.pdf.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

Info UOC - Meniu