Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 11 ianuarie 2024

         

 

Universitatea Ovidius din Constanţa a finalizat proiectul de modernizare a corpului B din campusul universitar

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a implementat, în perioada 28.08.2019 -31.12.2023, proiectul „Modificarea, extinderea si echiparea infrastructurii educaționale (corp B) – C6 din planul cadastral a Universității Ovidius din Constanța”, nr. contract, cod SMIS 124487, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020- POR/275/10/3/Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar in relație cu piața forței de munca și sectoarele economice competitive, cu o valoare totală de 20,660,511.05 lei.

Obiectivul general al proiectuluia fost reprezentat de realizarea de lucrări de investiții la clădirea Corp B a Universității Ovidius din Constanța, cu scopul îmbunătățirii ofertei educaționale în domenii medicale (Facultatea de Medicină, Facultatea de Stomatologie, Facultatea de Farmacie), în vederea unei mai bune adaptări a acesteia la cerințele pieței de muncă din domeniu.

Astfel, în cadrul proiectului au fost realizate lucrări de supraetajare a clădirii, cu modernizarea spaţiului deja existent la mansardă, inclusiv realizarea a patru corpuri noi de scări şi lifturi, ce vor prelua sistemul constructiv, conectând astfel toate etajele intermediare și anveloparea parțială a fațadei clădirii.

Suprafaţa construită, de 4284.80 mp, permite funcţionarea unei zone educaţionale şi a uneia administrative, cuprinzând birouri, vestiare, grupuri sanitare, recepţie, spaţii de depozitare, camere pentru echipamente.

Nivelul nou construit a fost compartimentat şi echipat pentru funcţionarea Centrului de simulare medicală, care cuprinde două amfiteatre cu capacitate de câte 200 de locuri fiecare și 16 săli de simulare (medicină dentară; O.S.C.E. - Objective Structure Clinical Examination; tehnici chirurgicale de bază și farmacie; nursing; obstetrică-ginecologie și neonatologie; scenarii A.T.I. adulţi și pediatrie; asistență de urgenţă; acordare prim ajutor; disecţie și laborator anatomie şi radiologie; tehnici chirurgicale avansate; cardiologie și ecograf; o cameră de debriefing; trei camere de control).

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

 

 

Info UOC - Meniu