Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 27 martie 2024

 

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, E.S. Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit marți, 26 martie 2023, cu Excelența Sa, domnul Nicolas Warnery, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România.

Excelența Sa a fost însoțit de Michael Koriche, Atașat de cooperare culturală al Ambasadei Franței la București, Romeo Stavăr-Vergea, Consul Onorific al Franței la Constanța, și Marinela Mitrenga, președintele Alianței Franceze Constanța.

De asemenea, la întrevedere au participat conf. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenți și alumni al UOC, alături de prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul Institutului Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul UOC, coordonatorul programului de limba franceză din Facultatea de Litere.

„Discuţiile au vizat potențialul ridicat al parteneriatelor universitare româno-francezeși importanța pe care o are cunoașterea limbii franceze de către studenții noștri, care realizează specializări și stagii de practică în instituții din Franța. Totodată, au fost conturate noi oportunități de care să poată beneficia, în cadrul universității, tinerii care își doresc să studieze în limba franceză, în diferite domenii, precum: filologia franceză, medicina, matematica și informatica, dreptul”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.   

Întrevederea a fost urmată de o întâlnire a delegației franceze cu studenți de la secția de Franceză a Facultății de Litere din UOC, ocazie cu care Excelența sa, domnul Nicolas Warnery, le-a prezentat acestora avantajele mobilităților academice în țările francofone dar și importanța Franței ca pilon cultural francofon în lumea contemporană. Discuțiile s-au axat, de asemenea, pe importanța carierei didactice și pe modul în care valorizarea acesteia modifică nevoile de pregătire ale generațiilor actuale de studenți.

 

Biroul de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa

 

          

Info UOC - Meniu