Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 25 aprilie 2024

 

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, E.S. Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Conducerea Universității Ovidius din Constanța (UOC) s-a întâlnit marți, 23 aprilie 2024, cu Excelența Sa, domnul Takashi Katae, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România.

Excelența Sa a fost însoțit deHiroshi Kudo, Prim-secretar al Ambasadei Japoniei în România și director al Departamentului Economic, și Ryo Taniguchi – Consultant în cadrul Ambasadei Japoniei În România.

Totodată, la întâlnire au participat reprezentantele Asociației Sakuranbo, Luiza Gatan, președinte, și Fănica Malastev, vicepreședinte.

Discuțiile au vizat activitățile interculturale româno-japoneze derulate la UOC, în parteneriat cu Asociația Sakuranbo și au fost conturate noi oportunități pentru tinerii care își doresc să studieze limba japoneză. De asemenea, în cadrul întrevederii, s-au punctat  oportunitățile de colaborare academică între Universitatea Ovidius din Constanța și instituții de învățământ superior din Japonia. Aceste parteneriate ar facilita colaborări în domeniul educației și cercetării, mobilități pentru cadre didactice și studenți, precum și organizarea unor evenimente științifice și/sau culturale.

 

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu