Navigatie                     

BIROUL DE PRESĂ

  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Constanța, 22 iulie 2024

        

 

 

O nouă ediție a școlii de vară în domeniul dezvoltării urbane durabile, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează, în perioada 22 - 26 iulie 2024, cea de-a XI-a ediție a Școlii de vară CCMESI „Aspecte de Ecologie Urbană: Soluții verzi-albastre pentru abordarea problemelor de mediu urbane”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact (CCMESI) – Universitatea din București, drept coordonator, Facultatea de Geografie a Universității din București și Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter.

La cursurile școlii de vară, care se vor desfășura în campusurile universitare din București și Constanța, participă studenți și masteranzi din domeniile Geografie și Știința mediului de la: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea din București, Universitatea Al. I. Cuza din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.  

Școala de vară CCMESI reprezintă un program educațional extracurricular, ce le propune participanților o săptămână de activități inovative non-formale, dedicate dobândirii de noi competențe profesionale în domeniul dezvoltării durabile și ecologiei urbane. Astfel, sunt abordate o serie de aspecte extrem de importante pentru formarea specialiștilor din domeniile Geografie și Știința mediului: organizarea cercetării mediului; colectarea datelor de mediu din teren; prelucrarea datelor de mediu prin metode statistice și tehnici GIS; prezentarea alternativelor moderne de răspuns la provocările de mediu; metode participative de planificare teritorială și dezvoltare durabilă a mediului urban.

Programul școlii de vară include un pachet interdisciplinar de activități teoretico-metodologice și practice (din domeniile Geografie, Știința mediului, Biologie, Urbanism și Amenajarea teritoriului), susținute de către cadre universitare și experți ai instituțiilor partenere, care vor fi realizate atât în laborator, cât și pe teren, pentru analiza a două zone de studiu: Lacul Morii (București) și Lacul Siutghiol (sit Natura 2000).  

„La finalul activităților de învățare, participanții vor prezenta rezultatele propriilor analize realizate în cadrul școlii de vară, cu privire la evaluarea rolului Lacului Siutghiol în abordarea unor provocări urbane majore de dezvoltare durabilă a Municipiului Constanța: conservarea biodiversității urbane în cadrul complexului lacustru Siutghiol-Tăbăcăriei, ca arie protejată de interes european; adaptarea zonei costiere la schimbările climatice; îmbunătățirea calității vieții urbane; și creșterea atractivității turistice a orașului”, precizează Ș.L. dr. Mirela Paraschiv, coordonatorul școlii de vară din partea UOC.  

Detalii suplimentare despre Școala de vară CCMESI sunt disponibile pe pagina web a evenimentului: https://eism.weebly.com/scoala-de-vara.html.

 

 

Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța

Info UOC - Meniu