BIROUL DE PRESĂ
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Constanța, 29 iulie 2024
Universitatea Ovidius din Constanța va implementa un nou proiect european în vederea dezvoltării academice prin intermediul tehnologiei virtuale
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de lider de consorțiu, a obținut finanțare pentru un nou proiect european, cu titlul „Dezvoltarea Competențelor Academice și a Capacității Inovative prin intermediul unor Studiouri Hibride de Realitate Virtuală”, acronim – UPTAKERS, din cadrul apelului ERASMUS-EDU-2024-CBHE, finanțat de Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA), prin programul Erasmus+.
Proiectul are un buget total de 800.000 de Euro și va fi implementat pe o durată de trei ani, în cadrul unui consorțiu din care fac parte Universitatea „La Sapienza” din Roma (Italia) Universitatea Politehnica a Cataloniei din Barcelona (Spania), Academia Arabă de Științe, Tehnologie și Transport Maritim, (Egipt), precum și alte universități din Tunisia, Egipt și Iordania.
Scopul proiectului UPTAKERS este acela de a îmbunătăți capacitățile personalului și studenților din universitățile partenere în consorțiu din Egipt, Tunisia și Iordania.
„În cadrul proiectului este vizată extinderea și adaptarea unor programe de studii, cu scopul alinierii acestora la progresele actuale din domeniu. Activitățile pentru dezvoltarea abilităților studenților și cadrelor didactice se vor desfășura cu ajutorul tehnologiilor de realitate virtuală, iar schimbul de cunoștințe va fi realizat prin activități online și cu participare fizică, în cadrul unor evenimente de tip forum. Din partea Universității Ovidius din Constanța, în proiect vor participa cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă”, precizează prof. univ. dr. Eden Mamut, coordonatorul proiectului din partea UOC.
UPTAKERS este o continuare a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universităţii Ovidius din Constanţa, pentru modelare numerică, simulare şi procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”, acronim Ovidius Cyber Cloud, care a fost implementat de UOC, în perioada 2020 – 2023, în cadrul căruia a fost realizată o infrastructură modernă de calcul, ce perimite abordarea unor noi proiecte, în domeniul digitalizării.
Biroul de presă al Universității Ovidius din Constanța