Navigatie                     

           Cabinet Comunicare și Relația cu Presa

Constanța, 6 decembrie 2024

        

 

Evenimente dedicate schimbului de bune practici pe probleme specifice învățământului la distanță și cu frecvență redusă, la Universitatea Ovidius din Constanța

 

 

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în format hibrid, în perioada 10 – 11 decembrie 2024, două evenimente în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”.

Astfel, potrivit organizatorilor, marți, 10 decembrie 2024, va avea loc o masă rotundă dedicată schimbului de bune practici privind îmbunătățirea calității activității didactice specifice ID-IFR, urmând ca miercuri, 11 decembrie 2024, să se desfășoare un seminar dedicat personalului didactic de predare privind respectarea standardelor de etică și integritate academică în contextul utilizării tehnologiilor specifice inteligenței artificiale.

„La cele două evenimente sunt așteptați să participe peste 100 de reprezentați ai personalului didactic (de predare și auxiliar) din cadrul UOC și ai personalului didactic similar din centre universitare din țară și/sau din străinătate. Obiectivul manifestărilor este, pe de o parte, perfecționarea personalului didactic din cadrul instituției noastre, iar pe de altă parte, dezvoltarea de mecanisme pentru prevenirea riscurilor de suspiciuni de conduită academică și științifică necorespunzătoare, în scopul respectării deontologiei și eticii academice în activitățile specifice ID-IFR”, precizează prof. univ. dr. Elena Condrea, prorector al UOC pentru Cercetare, dezvoltare și inovare. Relația cu ISD și director al proiectului DIDACT ID-IFR.

 Prin obiectivele specifice, DIDACT ID-IFR corelează actul educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate, mobilitate ale societății contemporane și permite accesul la informații relevante pentru promovarea calității și integrității academice. Proiectul continuă demersurile întreprinse în anii anteriori, privind implementarea și dezvoltarea unui sistem integrat de management al calității actului didactic și de cercetare.

Proiectul „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”, în valoare de 395.000 de lei, este finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională, din bugetul Ministerului Educației.

 

 

Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța

 

 

Info UOC - Meniu