Cabinet Comunicare și Relația cu Presa
Constanța, 12 decembrie 2024
Universitatea Ovidius din Constanța finalizează proiectul DIDACT ID-IFR
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a implementat cu succes, la nivel instituțional, în perioada aprilie – decembrie 2024, proiectul CNFIS-FDI-2024-F-0344- „Îmbunătățirea calității activității didactice la Universitatea Ovidius din Constanța în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR) – DIDACT ID-IFR”.
Obiectivul proiectului a fost creșterea capacității instituționale și îmbunătățirea calității activității didactice în Universitatea Ovidius din Constanța, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice, în domeniul învățământului la distanță (ID) și învățământului cu frecvență redusă (IFR). În vederea atingerii acestui obiectiv, în implementarea proiectului a fost vizată perfecționarea continuă a personalului didactic de predare și a personalului didactic auxiliar în vederea corelării actului educațional cu nevoile de inovare, informatizare, flexibilitate și mobilitate ale societății contemporane, asigurarea accesului la informații integrate privind calitatea și integritatea actului educațional și furnizarea de instrumente specifice pentru promovarea calității și integrității academice.
„DIDACT ID-IFRa continuat, în particular, demersurile întreprinse în cadrul proiectelor anterioare, DIDACT-IQ și INTER DIDACT, privind implementarea şi dezvoltarea unui sistem integrat de management al calității actului didactic și de cercetare, sub toate aspectele sale, la nivelul Universității Ovidius din Constanța”, a precizat prof. univ. dr. habil. Elena Condrea, prorector al UOC pentru Cercetare, dezvoltare și inovare. Relația cu ISD și director al proiectului DIDACT ID-IFR.
Potrivit sursei citate, peste 100 de cadre didactice și reprezentanți ai personalului didactic auxiliar și mai mult de 200 studenți au participat la activitățile desfășurate în cadrul proiectului, printre care se numără:
În perioada de implementare, proiectul DIDACT ID-IFR a beneficiat de o finanțare de 335.000 de leidin bugetul alocat de Ministerul Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5 – Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Resursele financiare necesare pentru derularea proiectului au fost completate din partea UOC cu 60.000 lei, reprezentând o cotă de cofinanțare din total proiect de 17,91%.
Cabinetul Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța